Kosárlabda  »  Vezető híreink

Az első meccs kipipálva, előny az Albánál!

Németh Zoltán / Fotó: Simon Erika | 2013. május 22. - 20:53
  ·  

A második félidőben ellenállhatatlanul kosárlabdázó Bericap Alba Fehérvár 79-70-re nyert hazai pályán a Szolnok ellen, így vezet a bajnoki döntőben.

A szezonban eddig három alkalommal találkozott a Bericap Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj, a mérleg 2-1-es fehérvári fölényt mutatott, a bajnoki döntő azonban más, teljesen új fejezetet jelentett, melyben a pályaelőny valamelyest az Alba felé billentette a mérleg nyelvét.

Küzdve nyert az Alba a Kaposvár ellenSzabó öt pontjának köszönhetően a hazai gárda kezdett jobban, mivel Wood is jól célzott egy triplánál, gyorsan 10-5 lett az állás. A tét miatt tapinthatóvá váló feszültség hozott néhány percnyi pontcsendet, de ezt követően is hazai oldalon maradt a vezetés: a 8. percben, Hollis duplája után 15-8 volt a hazaiak előnye. Ezt követően azonban a szolnokiak percei jöttek, a negyed végén Hollis triplája kellett az Alba vezetéséhez, 20-18-al zárult az első negyed.

A második 10 perc egyértelműen az Olaj akarata szerint alakult. 9-2-es etappal kezdte a szolnokiak, akik ezzel át is vették a vezetést, melyet meg is tudtak tartani a szünetig. Sok volt a hiba, láthatóan idegesen kosárlabdáztak a felek, így meglehetősen kevés pont esett. Ezt a negyedet végül 17-10-re nyerte az olaj, mely a nagyszünetre 35-30-as vezetéssel vonulhatott.

A harmadik negyed elején tovább nőtt a különbség, Báder 22. percben beszórt duplájával már nyolc pont volt a látogatók előnye. 34-42-nél aztán megrázta magát az Alba, Wood triplája riadót fújt, a hazaiak 8-1-el felzárkóztak, majd Moore hármasával a vezetést is átvették. Florence nyolc pontjával ekkor még tartotta magát a Szolnok, ám a fehérvári gárda lendületét ez sem törte meg: az utolsó másfél percben Jones zsákolása és Wood triplája növelte az előnyt, majd a negyed utolsó másodpercében Szabó vágott be egy hármast, ami rögtön 60-52-es vezetést ért.

A 30-17-re elveszített harmadik negyed mellett egy technikai is sújtotta a Szolnokot, Szabó utolsó másodperces triplája kivágta a biztosítékot a látogatók kispadjánál. Az Alba élt a lehetőséggel, a 31. percben 10 pont fölé nőtt a differencia. Az Olaj azonban jó csapat, nem kívánta idő előtt feladni a fehérvári meccset, ennek köszönhetően négy pontra vissza a is jöttek a vendégek, a 34. percben már 65-61 állt az eredményjelzőn. Egy időkérés segített, Moore 68-61-re alakította az állást, az így kialakuló különbség pedig állandósította magát. Hollis blokk, jó szolnoki védekezés, egyik csapat sem tudta könnyen befejezni a támadásait, a 36. percben aztán az első félidőhöz képest jelentősen fejavuló Moore 72-64-re alakította az állást. Ezzel meg is kezdődött a hajrá, az Alba pedig gyorsan exsztázisba kergette szurkolóit, Jones zsákolása újra 10 fölé vitte a hazai előnyt. 1.57-el a vége előtt ez már sok volt a Szolnoknak, ráadásul Hollis nagy zsákolása eldöntötte a finálé első meccsét: az Alba 79-70-re megnyerte a találkozót, így 1-0-ra vezet a döntőben. Folytatás szombaton Szolnokon.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 79-70 (20-18, 10-17, 30-17, 19-18)

Vodafone Sportcentrum, 2478 néző

Alba Fehérvár: Moore 15/9, Wood 26/12, Hollis 13/3, Szabó Zs. 12/6, Keller Á. 2 Csere: Jones 9, Supola 2, Juhos -, Bódi -

Szolnoki Olaj KK: Florence 26/15, Németh -, Sehovic 6, Bell 14/3, Báder 6 Csere: Simon 8, Fodor 3/3, Szabó M. 4, Gay 3/3

Cimkék:


FaceJo3TwitterJOInstagramJOyoutube

Hirdetés:

bannerOK

Elismerés

Média a Tehetségekért Díj1

Jótékony Ötös

Jótékony Ötös Kezdő

Március 12-én startol a Jótékony Ötös 2!

Honlapunk ismét megrendezi jótékonysági akcióját, melynek keretében ezúttal a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület munkáját segítjük!
Jótékony Ötös Kezdő

Jön a Jótékony Ötös 2 – Várjuk a javaslatokat, kinek segítsünk!

Újra indul a bajnokokvarosa.hu "Média a Tehetségekért" díjjal kitüntetett jótékonysági akciója, várjuk azoknak a szervezeteknek, alapítványoknak, nemes ügyet szolgáló fehérvári kezdeményezéseknek a jelentkezését, melyek szeretnék, hogy ezúttal Nekik segítsen a Jótékony Ötös!

Hirdetés

Facebook